
Biomechanisch onderzoek
Anamnesegesprek = gesprek waarin u verteld wat er aan de hand is. Zo kunnen we veel informatie verzamelen.
Testing: mobiliteit van de gewrichten, spierkracht, stabiliteit en evenwicht wordt getest.
Bewegingsanalyse: stap of loopanalyse, hier kan ik wat specifieker zien in welke fase er juist iets verkeerd loopt.
Schoenadvies: de schoenen worden ook bekeken. Want zelfs dit kan een oorzaak of een onderdeel zijn van het probleem.
Bevindingen overlopen
Wat is het?
Tijdens het biomechanisch onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van je probleem. Dit aan de hand van specifieke testen, een uitgebreid stap- of loopanalyse. Zo gaan we kijken waar het precies fout loopt. Verder kunnen we hier al dan niet een conclusie uit trekken om te kijken welke behandeling juist bij je past. Indien nodig wordt er naar de gepaste discipline doorverwezen.
Voor wie?
Voor iedere leeftijdsgroep, van een probleem tot een controle of een vraag.
Sporters, kinderen, medioren, senioren, diabetici, reumapatiënten, mensen met voetklachten of klachten aan enkel, knie, heup, rug, nek...
Verloop onderzoek
Onze behandelingen
Aan de hand van de diverse testen en de bewegingsanalyse wordt zowel de linker als rechtervoet individueel bekeken en bijgestuurd. We sturen de voet bij door te kijken wat je voet nodig heeft, we nemen een volledige 3D-scan van de voet en ontwerpen hier je zool op.
Vele problemen bij volwassenen kunnen ook getraceerd worden naar de kindertijd. Het is een voordeel om tijdig te starten met zooltherapie indien nodig bij kinderen.
Het zou ideaal zijn om kinderen op de leeftijd van 6 à 7 jaar biomechanisch te laten screenen. Op dat moment is de kindervoet nog in volle ontwikkeling, is er nog veel kraakbeen aanwezig en zijn de groeischijven nog niet gesloten. Dit zorgt ervoor, indien nodig, dat we nog veel invloed kunnen hebben op de stand van de gewrichten.
Daarnaast kun je bij ons terecht met vragen over problemen en bezorgdheden. Meer dan voor wie gelden hier ook de regels betreffende het dragen van de juiste schoenen.




Podologische zolen 3D-scan
Zooltherapie bij kinderen
Wij hebben specifiek gekozen om me BorgInsole te werken.
Wat is een Borginsole?
Zo worden BORGinsole inlegzolen steeds geproduceerd uit Ethyl Vinyl Acetaat. EVA heeft als eigenschap zeer licht in gewicht te zijn. Dit gekoppeld aan een hoge sterkte en duurzaamheid.
Het materiaal wordt NIET eerst opgewarmd en ook NIET samengeperst, wat maakt dat de open celstructuur behouden blijft. De zolen mogen in de wasmachine wat makkelijk is in onderhoud.
Het is verstandig om je podologische zolen jaarlijks te laten controleren, om zo de levensduur van de zool te verlengen. We bekijken de zool als die nog voldoende zijn werk doet en werken ze indien nodig wat bij. De zolen moeten meestal vernieuwd worden na 2 tot 3 jaar.




Controle / vervanging oude zolen
BorgInsole
De controle bij sporters door een podoloog richt zich op het optimaliseren van de voetfunctie, preventie blessures en prestatieverbetering. Je kan ook terecht voor een preventieve screening!
De juiste keuze van schoeisel is zeer belangrijk aangezien onze voeten ons ganse lichaam dragen. De verkeerde schoen biedt weinig tot geen ondersteuning en kan op zijn beurt ook voor voetproblemen zorgen.
Wij geven jou de nodige info en tips mee over de correcte schoen en hoe die te herkennen. Zowel voor kinderschoenen als volwassenen van iedere leeftijd. Neem tijdens het onderzoek verschillende schoenen mee.


Controle sporters
Schoenadvies
Tarsus Podologie
Adres
Podologiepraktijk Tarsus
Koningsstraat 10
8400 Oostende (België)
info@tarsuspodologie.be
Telefoon
+32 486 10 52 89
Routebeschrijving
© 2025. All rights reserved.
Contact


Onze praktijk